Prodavnica Korpa0 Na vrh

Briga o ljubimcima tokom ljeta

Stiže nam ljeto a i sa njim malo drugačija briga o našim ljubimcima. Visoke temperature mogu uticati loše po njih pa ćemo dati par savjeta kako im pomoći tokom tropskim vrućina.

Postoji mnogo načina da se mi rashladimo tokom ljeta ali takodje moramo da motrimo i na naše krznene prijatelje. Ako je vama vrućina samo zamislite kako biste se osjećali da imate sloj krzna po cijelom tijelu. Evo par savjeta kako da rashladite vaše ljubimce tokom ove sezone.

-Mi nismo jedini koji uzivamo u hladnim napitcima I sladoledu tokom leta. Obezbijedite I njima smrznute poslastice, za mačke pokusajte sa zamrzavanjem mokre hrane a za pse slična kombinacija njihovih omiljenih namirnica.

-Ako vaš ljubimac voli da boravi u nekoliko različitih soba u vašoj kući, najbolje je rešenje da stavite pojedinačne posude za vodu u svakom dijelu doma. Napuniti ih svežom hladnom, vodom više puta u toku dana da bi bili sigurni da ce ostati hidrirani.

-Nikada ne ostavljajte vaše ljubimce u topla vozila ili zatvorene prostorije bez odgovarajuce ventilacije.

-Generalno, najbolje je izbjegavati izvodjenje vaših ljubimaca kada je toplo napolju. Nemojte ih tjerati da se igraju ili prelaze velike razdaljine tokom izuzetno toplih dana.

-Uvijek vodite higijenu o samom krznu vašeg ljubimca, neka bude čisto I ošišano. Koristite hladne ili vlažne peškire ili obrijte stomak vašem psu. Ovo će im pomoći da se brže rashlade.

-Ukoliko ste otišli sa ljubimcem na neku od ljetnjih destinacija, vodite računa da boravi u hladu, svaki put nakon plivanja u morskoj vodi istuširajte psa zbog soli I mogućih reakcija na kožu, obezbedite dovoljno vode a takodje pazite da ne piju morsku vodu da ne bi došlo i do digestivnih smetnji.

-Akcenat stavljamo i na korišćenje zaštita protiv ektoparazita, jer je leto jako pogodno za infekcije istim.

-Pratite ponašanje, naročito starijih ljubimaca, i onih koji pate od hroničnih bolesti. Naučite da prepoznate znakove toplotnog udara –letargija, ubrzano disanje, gubitak apetita, crvenilo svih sluzokoža i beonjača, visoka telesna temperature…Ako primetite bilo sta od toga odmah odvedite vašeg ljubimca kod veterinara.