Menu

zoom

MINI Exigent 800g

Manufacturer Royal Canin Email
Specijalna hrana za izbirljive pse malih pasmina (do 10 kg), prihvaćena je zbog posebnih granula a optimalna je za prevenciju zubnog kamenca, s EPA / DHA za rast lijepog krzna. Preporučeno psima starijim od 10 mjeseci.
Pakovanje od 800g

Neki psi malih pasmina su vrlo izbirljivi pri izboru hrane. Prije svega česte promjene u prehrani mogu stvoriti određene sklonosti, ali i netoleranciju prema određenim sastojcima. Malim psima je iz tog razloga potrebna hrana koja ima visoki nivo prihvatljivosti i koja ih oduševljava teksturom i ukusom granule.
Osim toga suva hrana treba da dodatno podstiče svojim hranjivim sastojcima zdravu kožu i krzno. Zbog svoje veličine male pasmine imaju manju čeljust za razliku od predstavnika velikih pasmina. Zubi malih pasa se nalaze usko jedan do drugoga pa se hrana može skupljati u međuprostoru što pogoduje stvaranju zubnog kamenca. Posebne granule sa natrijum fosfatom regulišu optimalnu profilaksu zubnog kamenca.

Koža i dlaka:

Vitamini i aminokiseline poboljšavaju funkciju kože kao prirodne zaštite i sprječavaju ulazak bakterija. Vitamin A, biotin, riblje ulje, linolna kiselina i cink su zaduženi za rast sjajne dlake i za manje peruti.

Prevencija zubnog kamenca:

Natrijum fosfat veže kalcijum koji sadrži pljuvačka koji nakon toga nije više dostupan za formiranje zubnog kamenca.

Maksimalno prihvatanje hrane:

Pažljivo odabrane hranjive materije i prirodni ukusi osiguraće maksimalno prihvatanje ove suve hrane. Posebna veličina, oblik i struktura granule olakšava unos hrane, čak i za izbirljive pse

Održavanje idealne tjelesne težine:

L-karnitin mobiliše masne rezerve, smanjuje skladištenje masnoća i pomaže u održavanju idealne tjelesne težine.

MontVet

ul. Ilije Plamenca Lamela 103 bb

(preko puta Hemomonta)

81000 Podgorica, Crna Gora

 

tel: 020 662 578

tel/fax: 020 662 584

mob: 069 694 151, 067 229 876

Samo za hitne slučajeve: 069 190 488